nr 63

Lieve D'hondt en Nicolas Leus

7 juni - 23 juni 2024

Tentoonstelling Lieve D’hondt en Nicolas Leus

Lieve D’hondt toont een aantal werken uit Shifting dots and other images, een reeks gestart in 2021. Het is een selectie van beelden, voornamelijk van architecturale observaties. De foto’s zijn geprint op aluminium. De materialiteit, de lichtinval en de reflecties spelen een bijzondere en een bepalende rol bij de wijze waarop het werk zich toont. Het hoofdthema in het oeuvre van Lieve D’hondt is perceptie; hoe we de wereld rondom ons waarnemen, benaderen, ervaren, beleven en verwerken; wat is zichtbaar en wat is onzichtbaar, aanwezig of niet. Het letterlijk en figuurlijk innemen van standpunten, hoe de dingen verschuiven, verglijden en wijzigen in het brede kader van observaties gekoppeld aan inhoud en betekenis, is ook inherent aan deze tentoonstelling.

Een aantal werken van deze reeks waren te zien in oa de tentoonstelling in museum MDD, Deurle en in Kunst in Zwalm 2021, in De garage in Ninove 2023, en in CC de ververij, Ronse 2023.

Lieve D’hondt stelt tentoon in binnen- en buitenland. Naast haar solo-oeuve werkt ze samen met andere beeldende kunstenaars en geluidskunstenaars.

...

link insta Nicolas Leus

link website Nicolas Leus